GRATIS VERZENDING

10 Slaapposities met betekenis!

Wat zijn het toch schatjes wanneer ze aan het slapen zijn :) Rust voor jouw viervoeter is heel belangrijk! De positie waarin jouw viervoeter slaapt heeft daarom ook een betekenis! Hieronder beschrijf ik er tien! 

1. Op de zij 

Net als ons mensen houden honden ervan om op hun zij te liggen. Lekker met de benen gestrekt is een van de bekendste slaappositie voor honden! De betekenis hierachter is dat jouw viervoeter zich veilig en relax voelt. Meestal zijn ze in deze slaappositie in hun diepste slaap!

 

2. De Leeuwenhouding 

Dit is een houding waarbij jouw viervoeter met zijn of haar hoofd op de poten slaapt. Dit zie je vaak bij standbeelden van leeuwen buiten! De betekenis achter deze slaappositie is dat ze aan het rusten zijn, maar toch klaar staan om op elk moment te gaan spelen met jou! 

 

3. De Superman!

Deze positie heet de Superman omdat jouw viervoeter hierbij op zijn buik ligt met zijn of haar achterbenen naar achter en voorpoten gestrekt vooruit! Deze positie is heel bekend onder de puppy's en speelse honden! Ook hier is de betekenis dat ze aan het rusten zijn, maar altijd klaar staan om spontaan te spelen! 

 

4. De Donut 

Hierbij slaapt jouw hond ingekropen als een soort bal met al zijn poten dicht bij het lichaam. In sommige gevallen zal het neus de achterpoten aanraken! De betekenis hierachter is dat ze opzoek zijn naar bescherming voor henzelf en warmte vast te houden! Meestal gebeurd dit vaak als een viervoeter in een nieuwe omgeving komt en nog moet wennen. 

 

5. Met de buik omhoog!

Dit is toch wel een van mijn favoriete slaappositie om te zien! Hierbij ligt jouw viervoeter op zijn rug met zijn buik en pootjes omhoog! De betekenis hierachter is dat jouw viervoeter zich heel comfortabel en relax voelt. Ook helpt het voor verkoeling!