GRATIS VERZENDING

5 signalen waarmee je hond zegt dat die om je geeft!

Je wandelt, speelt en kijkt samen Netflix met je hond. Je geeft om je viervoeter en wil het beste hebben voor hem. Maar hoe weet je nou of de liefde wederzijds is? Uit de volgende situaties kun je weten of je hond ook om jou geeft!

Hij let op je!

Als je hond op je let is hij geïnteresseerd in je en houdt hij je in de gaten, omdat hij om je geeft! Zo kan je hond telkens achter je aan lopen om te kijken wat je allemaal aan het doen bent!

Je hond kwispelt naar je

Kwispelen betekent niet altijd dat je hond vrolijk is! Soms duidt het naar agressie, angst en onzekerheid. Wanneer je hond recht voor je staat met een zuivere kwispel van links naar rechts is je hond blij en komt dat hoogstwaarschijnlijk door jou! Chapeau!

Bescherming bieden!

Je hond geeft om je en daarom blaft hij ook als er vreemde voor de deur staan of wanneer je andere wandelaars in het bos tegenkomt, het is een vorm van liefde. Wel is het belangrijk om je hond onder controle te houden en te laten zien dat er niks aan de hand is!

Voelt je aan

Je zal het vast wel herkennen, ben je verdrietig of depressief komt je hond lekker bij je liggen. En is er blijdschap viert je hond het lekker mee! Je hond voelt je emoties aan en anticipeert daarop, dat doet die omdat je viervoeter om je geeft!

Oogcontact

Is je hond angstig dan kijkt die vaak weg, maar voelt hij zich fijn en prettig bij je, zal die vol vertrouwen oogcontact met je zoeken! Kijk je hem streng aan kan die wegkijken omdat dat in de dierenwereld een bedreiging kan vormen. Maar als je hem aardig aankijkt zal die ook aardig terugkijken!

Conclusie

Het belangrijkste is natuurlijk dat je hond van je houdt en je leuke dingen met hem kan doen. De 2 meest belangrijke emoties zijn natuurlijk dat jullie elkaar vertrouwen en liefhebben! De rest spreekt dan voor zich. 

Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!