GRATIS VERZENDING

6 Veiligheidstips voor het warme weer!!

Hoe kan jij je hond beschermen tegen het warme weer?

Het wordt steeds mooier weer en de temperaturen zullen stijgen. Om jouw viervoeter hiervoor te beschermen is het belangrijk om voor genoeg koele plekken te zorgen, veel rust te bieden, extra water en regelmatig kammen om zo de lichaamstemperatuur stabiel te houden! Hieronder 6 tips:

1. Toegang tot verkoelde plekken

Zorg ervoor dat jouw viervoeter altijd toegang heeft tot een schaduwrijke plek, zowel binnen als buiten. Zo kan je bijvoorbeeld bij wandelingen naar bossen gaan waar het iets frisser is en ook veel schaduwen zijn. Dit kan voor verkoeling zorgen na een wandeling in dit mooie weer! 

2. Vermijden van intensieve oefeningen

Onze lieve viervoeters hebben het veel sneller warm dan wij mensen. Daarom is het verstandig om lange intensieve wandelingen te vermijden. Je kan zo bijvoorbeeld deze wandelingen en spelletjes beter later op de dag inplannen, wanneer het iets koeler wordt. 
Veel honden kennen hun limiet niet, dus moedig ze aan om te rusten! Je viervoeter mag nooit fysiek uitgeput zijn in de hitte!

3. Zon vermijden

De zon kan soms heel fel zijn! Ook viervoeters kunnen net als mensen verbrand worden door de zon. Vooral kortharige honden met een lichte vacht zijn gevoelig voor zonnebrand en potentieel ook huidkanker! 

4. Hou je viervoeter gehydrateerd

Voorzie je hond altijd van verse drinkwater en neem altijd een draagbare drinkfles mee wanneer je gaat wandelen! Kijk wel uit dat je geen ijskoud water geeft. Dit kan je viervoeter heel misselijk maken. 

5. Verwijderen van overtollig vacht 

Extra verzorging voor de vacht van jouw viervoeter is altijd handig! Het verwijderen van overtollig vacht zorgt ervoor dat er voldoende lucht in de vacht kan komen. 

6. NOOIT je viervoeter in een auto laten!

Hoewel dit best logisch is, zie je het vaak genoeg toch gebeuren! Laat NOOIT je viervoeter in de auto in dit weer! Ook niet met de ramen open of voor een klein momentje. Temperaturen in de auto kunnen heel snel oplopen!