GRATIS VERZENDING

Waarom kauwt jouw hond op een stok of tak?

Kauwen is iets wat je hond van nature doet! het heeft verschillende redenen zoals, het verminderen van stress of om zijn gebit gezond te houden! Hout is de meest favorieten van de meeste hondenrassen.
Er wordt beweerd dat honden aan houten stokken kauwen om zo een bevredigend gevoel te krijgen! Vaak is het zo dat de mond en tanden fijner aanvoelen.
Ik zal samen met je bekijken waarom dit allemaal zo is en vertellen of het slim is om je hond aan een tak te laten kauwen.

Waarom kiest je hond voor hout?

Van alle materialen die er zijn kauwt je hond op hout, maar waarom? Dat heeft meerdere redenen! Zo heeft vers gelegen hout veel smaak en geur en daar word je hond gek van!

Ook heeft hout een structuur wat geen enkel ander materiaal heeft, je hond vind  dat echt geweldig! De vezels die in het hout zitten worden voornamelijk verteerd! Je kan je trouwe viervoeter een dieet opleggen met meer vezels erin om te kijken of die daardoor minder aan hout gaat kauwen.

Honden kun ook gaan kauwen als ze vervelen, vaak ligt er binnenshuis genoeg aan houten meubelen die gebruikt kunnen worden. Weet alleen niet of jij dat ook zo leuk vind. 

 

Schadelijk om aan stokken te bijten?

Als je hout inslikt kan dat mogelijke gezondheidsproblemen veroorzaken bij je hond. Er kunnen splinters afbreken die het gebit van je hond kunnen beschadigen of erger nog dat de splinten ingeslikt worden en zo levensbedreigende inwendige bloedingen veroorzaken, pas dus goed op!

Mocht je hond ooit splinters inslikken kan een spoedoperatie helpen om erger te voorkomen! Ook zijn er soorten hout zoals zwarte walnoot, zwarte kersen en taxus die giftig kunnen zijn voor je hond!

Alternatieve voor een houten stok

Houd je hond niet op met het kauwen van takken, dan zijn er toch verschillende soorten speelgoed die gebruikt kunnen worden, zodat je hond niet telkens de takken in de achtertuin pakt.
Je kunt dode huid, varkensoren of andere snacks gebruiken die niet hard zijn of splinten veroorzaken. ook kun je tandenborstels gebruiken die naast het kauwen ook nog eens het gebit reinigen!
Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!