GRATIS VERZENDING

EEN HOND ALS BESTE VRIEND!

Mijn liefde voor mijn honden is niet te beschrijven, ze zijn mijn kindjes, mijn schatjes, mijn alles! Ik vind het belangrijk om energie en tijd de relatie te steken om zo een goede band op te bouwen. Ze zijn immers mijn BESTE VRIENDEN! Hieronder heb ik een paar tips geschreven om de band tussen onze jouw hond en jou sterker te maken!

1. Zet je hond op nummer 1

Om een sterkere band te krijgen met jouw hond is het belangrijk dat je moet laten merken hoe belangrijk je hond in jouw leven is! Dit kan bijvoorbeeld om op een positieve manier aandacht te geven en tijd voor je hond vrij te maken. Denk hierbij aan regelmatig even aaien, knuffelen of wat lekkers geven :) Laat weten dat je aanwezig bent en dat je er voor je hond bent!

2. Train, sport en speel

Training is heel belangrijk en versterkt ook je relatie met je hond. Tijdens het trainen draait alles om samenwerking waardoor je elkaar op een leuke manier leert kennen. Na het 'serieus' trainen, is er natuurlijk ook tijd om samen te spelen. Samen spelen draagt bij aan jullie onderlinge relatie! Laat je hond bijvoorbeeld met geschikt speelgoed spelen of laat je hond eens goed nadenken door zoekspelletjes of hondenpuzzels te doen! Daarnaast is sporten ook heel belangrijk! Denk hierbij aan agility, hoopers of doggydance!

3. Bouw vertrouwen op 

Honden zijn van nature heel gevoelig en daarom is vertrouwen een codewoord als het om vriendschap gaat. Constante loyaliteit naar elkaar toe zorgt ervoor dat dit vertrouwen blijft groeien! Zorg ervoor dat je hond geen enkele redenen heeft om aan jou te twijfelen en je zult zien dat je er ontzettend veel voor terug krijgt!

4. Blijf positief

Natuurlijk zullen er mindere momenten zijn waarbij je hond het niet zo ziet zitten. Denk hierbij aan een bezoekje aan de dierenarts of het knippen van de nagels. Juist op deze momenten is het belangrijk om altijd positief en de steun en toeverlaat te zijn die je hond op dat moment nodig heeft! 

5. Wees duidelijk

Honden zijn simpele viervoeters en hebben veel behoefte aan duidelijkheid. Het is belangrijk dat jij duidelijke regels opstelt waar jullie beide aan moeten houden. Door consequent te handelen, zorg je voor duidelijkheid en geef je je hond wat die nodig heeft. Dit zal jouw hond waarderen en deze stabiliteit zal bijdragen aan het versterken van jullie band!