GRATIS VERZENDING

Is jouw oude hond ook onrustig en hijgt die veel?

We willen allemaal dat onze viervoeter zo lang mogelijk bij ons is. Helaas gaat  ouderdom van honden gepaard met wat ongemakken! Zoals verslechterde zintuigen. Je hond hoort en ruikt vaak slechter!
Bij ouderdom komen ziektes vaker voor, daarom moet je ook altijd goed op je oude hond letten bij gedragsveranderingen.
Veel hijgen en onrustig worden kan bij een oude hond ontstaan door bijvoorbeeld ongemak, pijn en/of stress. Je kunt het best altijd een dierenarts raadplegen!
Waarom hijgt je hond?
Een hond hijgt om zo zijn lichaamstemperatuur onder controle te houden, een hond kan niet als mensen zweten daarom hijgt die dus!
Vaak nadat je hond heeft gerend of het warme dagen zijn zal die flink gaan hijgen, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!
Met name oudere honden hijgen als er iets aan de hand is, dus als ze pijn hebben of ziek zijn. Het is dus altijd belangrijk om goed op je hond te letten als die hijgt er kan zomaar iets aan de hand zijn!
Er zijn verschillende oorzaken waarom je oude hond veel hijgt en onrustig is.
Veel inspanning
Alle honden hijgen na een intensieve inspanning, maar als je hond daar niet snel van hersteld kan dat wel zorgelijk zijn!
Merk je dat je hond vaak gestresst is kan dat ook duiden op dementie, raadpleeg hierbij altijd een dierenarts!
Het kan zo zijn dat je hond zich niet lekker voelt of misschien oververhit is, dan moet je direct zorgvuldig je hond laten afkoelen, bijvoorbeeld met een koele handdoek.
Stress
Een hond kan sneller hijgen door stress vaak is het zo dat bij oude honden de stress sneller en heftiger voorkomt doordat ze in onbekende situaties verkeren.
Het beste wat je kunt doen is je hond gerust stellen en uit de stressvolle situatie halen!
Overgewicht
Door overgewicht kan je hond stress ervaren en onrustig worden. Naarmate je hond ouder wordt die minder actief en dus komt die meer aan als zijn dieet hier niet op is aangepast.
Als je makkelijk de ribben van je hond kunt voelen zit je hond waarschijnlijk op een gezond gewicht, zo niet? Dan is het verstandig om een dierenarts te raadplegen!
Pijn
Door pijn kan een hond hijgen! Vaak komt het door artrose in de gewrichten, met name bij de oudere honden!
Vaak bij de grote hondenrassen komt dit probleem vaker voor, dat komt doordat bij grotere rassen de gewrichten meer belast worden!
Het beste wat je kunt doen is een pijnstiller bij de dierenarts halen. Pas op! geef je hond geen mensenmedicijnen die kunnen voor je hond giftig zijn!
Bij teven die zwanger zijn en veel hijgen moet je per direct naar de dierenarts gaan! Er is een kans dat er een baarmoederontsteking is en direct geopereerd moet worden!
Maak het comfortabel voor je oude hond!
Het is belangrijk om een comfortabele en vaste omgeving voor je hond te hebben zodat inspanning en stress minimaal zijn!
Een middel wat hierbij helpt kan helpen is de Deluxe Plush, Het zorgt voor een zachte en fijne omgeving voor je hond waar die zijn rust kan pakken!
Conclusie voor je hond
Zoals je al weet gaat ouderdom gepaard met ongemak, zo ook voor je oude viervoeter.
Sommige oorzaken van hijgen en onrustig gedrag kun je zelf oplossen zoals oververhit, stress en inspanning.
Bij andere oorzaken als pijn en overgewicht is het verstandig om een dierenarts te raadplegen!
Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!