GRATIS VERZENDING

Laat je hond netjes aan de lijn lopen!

Wij hondenliefhebbers willen natuurlijk dat onze viervoeter altijd netjes naast ons loopt, helaas weten we dat dat niet altijd gaat! Hier en daar snuffelen in het bos of spelen met een andere hond, alsmaar de lijn moeten strak trekken, voel je de spierpijn al?
Natuurlijk is het logisch dat je hond rondsnuffelt en speelt, ze zijn ook niet van nature gewend om aan de lijn te zitten, echter is dit op de meeste plekken verplicht! We gaan je helpen hoe je je hond kan uitlaten zonder dat je constant de lijn moet strak trekken.

Waarom trekt je hond aan de lijn?

Je hond trekt aan de lijn simpelweg omdat het werkt! Daardoor kan die gaan en staan waar die wilt en ga jij mee!
Ook zijn honden sneller dan mensen en is het voor ons als baasje lastiger je hond bij te moeten houden waardoor de lijn strak staat.
Niet vervelend bedoelt, maar vaak is de omgeving interessanter dan jij als baasje waardoor je viervoeter alsmaar van je wegloopt.
Soms wordt er gedacht dat een hond de lijn strak houdt als een vorm van dominantie, dat is verreweg van waar! Het is maar een fabeltje.

Hoe leer je je hond netjes aan de lijn lopen?

Een techniek die vaak wordt toegepast is gewoon stilstaan als de lijn strak zit!
Veel mensen beweren dat het niet werkt! Vaak komt het doordat de baasjes het niet goed uitvoeren of het geduld niet hebben. Het is belangrijk om je hand strak tegen je lichaam te hebben. Zo beperk je de bewegingsruimte van je hond en kan die geen kant op!
Als je je arm strekt kan je hond gaan en staan waar die wilt en heb je gewoon minder gezag. Bewegen en de lijn strak houden moet niet beloond worden, dus ga je pas weer lopen wanneer de lijn los is. Als je hierin consistent blijft zal je hond het opmerken en zich erop aanpassen!
Goed gedrag moet natuurlijk wel beloond worden met een snoepje of dergelijke.
Je hebt natuurlijk verschillende soorten riemen die je kunt gebruiken in onze riemen-collectie kun je een kijkje nemen en kiezen welke riem bij je past!

Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!