GRATIS VERZENDING

Mijn hond gedraagt zich afgezonderd, waarom?

Je denkt 'huh' waarom is mijn hond zo afstandelijk? Meestal als me hond mij ziet gaat die meteen op me springen knuffelen en dergelijke! Maar nu niet!

Er zijn meerdere oorzaken waarom je hond zich zo gedraagt en vaak heb jij niks fouts gedaan dus vul je zeker niet schuldig!

Ik ga met jou de vier grootste oorzaken van dit voorval bespreken!

 

Pijn&ziekte

Pijn of niet lekker voelen kan zorgen dat je hond zich teruggetrokken gaat gedragen. Je hond doet dat om zo geen zwakte te tonen, het is toch een wild dier dat geen zwakte toont om zo geen prooi te worden.

Ook willen ze gewoon even de ruimte hebben voor zichzelf, het is belangrijk dat je hond een eigen plekje heeft in het huis, zoals een bench of een slaapbed als de  Deluxe Plush™.
Ouderdom
Is een last voor zowel mensen als honden, je hond kan het gevoel hebben dat de hondenhemel nabij is of begint gewoon dement te worden.
Vaak wil een hond in vrede en rust sterven daarom blijft die dan ook afstandelijk, dit komt vanuit hun instinct uit de dierenwereld. Ze sterven liever in rust dan in angst moeten leven.
Depressief

 Honden kunnen net als mensen ook niet altijd vrolijk zijn en zijn weleens depressief. Vaak komt dat door een harde mentale klap die je hond heeft ervaart, zoals een overleden baasje, maatje of medehond.

Verandering van de omgeving kan een hond ook depressief maken, honden houden van routine, dus als je onlangs bent verhuist of een grote verbouwing hebt ondergaan kan dat invloed hebben op je hond!
Ook kan je hond uit verveling, angst of fobieën depressief worden!
Stress

Is vaak iets wat in combinatie gaat met de bovengenoemde factoren, hierdoor gaat je hond zich ook afzonderlijk gedragen.

 

Wat kun je er tegen doen? 

 Je hond communiceert vooral via lichaamstaal, als ze afstandelijk worden laat die weten dat er iets loos is.
Het beste wat je kunt doen is je hond een tijdje met rust laten i.p.v te forceren, vaak heeft je hond zijn eigen tijd nodig om weer bovenop te komen.
Als je denk dat je hond ziek of pijn heeft kun je het best naar een dierenarts gaan, om te kijken of er iets loos is bij je lieve viervoeter.
Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!