GRATIS VERZENDING

Je hond ligt tegen je aan, wat betekent dat eigenlijk?

Je kent het vast wel! Lig je s' avonds op de bank lekker tv te kijken, komt je viervoeter tegen je aanliggen, is dat niet geweldig! Maar waarom doet je hond dat nou eigenlijk? Je hond ligt vaak tegen je aan, omdat er affectie is. Je hond heeft een vertrouwt gevoel wanneer die bij je is. In een enkel geval gedraagt je hond zich zo om dominantie te tonen.
    Zoals we al eerder zeiden komt je hond tegen je aanliggen omdat hij of zij zich vertrouwt voelt bij zijn of haar baasje. Maar waar komt dit gevoel vandaan?
Het gedrag wordt aangeleerd vanaf de geboorte door de moederhond, zodat de pups lekker dicht bij elkaar liggen. Vaak verdwijnt het gedrag naarmate een hond ouder wordt. Alleen bij de huishond lijkt deze ontwikkeling zich niet plaats te vinden, omdat je hond niet in het wild gaat leven, maar altijd in een veilige thuis omgeving blijft! Daarom blijft je hond bij je aanliggen, wel zo knus!
    Ook wordt er gezegd dat je hond tegen je aanligt om je hartslag te voelen, dit geeft je hond een veilig en vertrouwt gevoel. Dit doet ze ook weer denken aan hun moederhond, waar ze het hart konden horen in hun nestje!
Net als bij ons mensen krijgen we een fijn en prettig gevoel als we tegen iemand aanliggen met wie we vertrouwt voelen, er komt dan een knuffelhormoon vrij zou je kunnen zeggen. Voor jouw hond geld dat natuurlijk ook.
Het komt zelden voor dat je hond tegen je aanligt om dominant te zijn. Merk je dat je hond de baas probeert te zijn in huis, duw je hond dan altijd een beetje weg als die tegen je aanligt.

Aanmoedigen of afleren?

Ben je een echte knuffelbeer dan zou ik zeggen laat je hond lekker tegen je aanliggen! Heb je liever meer ruimte voor jezelf dan kun je dat aan je hond laten weten! Ligt je hond tegen je aan, omdat die van je houdt kun je je hond het best een paar minuten tegen je aan laten liggen en dan langzaam maar zeker wegschuiven, zo geef je een signaal af dat je om je hond geeft maar na een tijdje genoeg is!
    Komt je hond tegen je aanliggen om dominant te zijn, kun je je hond het best meteen wegschuiven. Je moet laten zien we de baas is in huis!
Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!