GRATIS VERZENDING

Waarom likt een hond zijn eigen baasje??

Kijk je lekker tv op de bank, komt je hond gezellig bij je zitten, en ja hoor dan begint die je helemaal onder te likken! Maar hoezo doet je hond dat eigenlijk? Je hond kan je likken om liefde aan jou te tonen! Als je hond likt komt er een stofje vrij waar je hond blij en rustig van wordt! Je kan voor je hond natuurlijk gewoon lekker smaken of je viervoeter wilt gewoon aandacht van z'n baasje! Er zijn nog een aantal andere redenen waarom je hond likt:

Voelen

Honden hebben geen handen zoals mensen dus als ze aan verschillende voorwerpen willen zitten gaan ze erop likken, om te bekijken wat het is. een hond heeft een zeer gevoelige tong waarmee die veel gaat voelen en onderzoeken.

Communicatie

Je hond wilt iets aan jou laten weten, zoals nodig plassen of wilt je aandacht. Je hond likt zichzelf ook om zo zijn vacht mooi en schoon te houden!

Stress verminderen

Vaak likt je viervoeter om stress te verminderen, net als hoe mensen uit stress aan hun nagels bijten, er is dan vaak niks aan de hand maar hou altijd een oogje in het zeil! Als je hond obsessief aan een bepaalde plek likt kan dat iets negatiefs betekenen, ga dan met je hond naar de dierenarts.

Liefde

Deze ken je vast wel, je hond likt je gewoon omdat die van je houdt! Dat zul je ongetwijfeld gemerkt hebben! Als je vind dat je hond teveel likt kun je het best hem negeren en de kamer uitlopen op een gegeven moment heeft je hond door dat je het niet wilt en zal die het gaan verminderen!

Er zijn nog andere manieren om je hond het likken af te leren!

Verander je geur

Je hond is dol op smaken en geuren van het lichaam. Je kunt van douchegel of deo veranderen, daardoor verander je van smaak en geur. Probeer te achterhalen welke geur en smaak je hond niet zo fijn vind.

Houd je hond bezig

Je hond kan je likken voor aandacht of om te spelen. Wat kan helpen is om je hond leuke speeltje te geven zodat die afgeleid is en bezig blijft! Je kunt in onze Speelgoedcollectie bekijken of je iets leuks vind voor je hond!

Conclusie

Dat je hond likt is vaak iets onschuldigs, alleen als het obsessief is moet je langs gaan bij een dierenarts. Als je het likken zat bent kun je het dus ook afleren bij je hond. Bedankt voor je tijd en moeite om deze blog te lezen! Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je altijd contact met me opnemen!