GRATIS VERZENDING

Heb je een dominante hond richting kinderen?

Een hond is veel meer dan alleen maar een huisdier, veel erkennen een hond als echte familie. Een hond staat altijd voor je klaar en sommige familieleden kunnen je laten stikken, nietwaar?
Een hond die van nature dominant is moet je mee uitkijken, vooral als er kinderen aanwezig zijn. Dit komt doordat honden sociaal anders kunnen omgaan dan mensen onderlin

Waarom is mijn hond zo dominant richting kinderen?

Sommige honden zijn als leider geboren, ze leiden een roedel aan en hebben veel verantwoordelijkheid. Als je zo'n hond in huis hebt, zal die proberen de baas te worden.
Je moet een leidershond duidelijk maken wat de regels zijn er wie er de baas is, de hele familie moet daar consequent in optreden.

Dominant gedrag afleren.

Maar hoe kun je als gezin een dominante hond afleren om dominant te zijn?
Je kunt verschillende acties ondernemingen, zoals mensen altijd voor laten gaan, je hond moet altijd wachten op commando, je daagt je hond uit op een positieve manier en beloon je hond op positief gedrag.
Een paar voorbeelden:
1. Je hond mag niet zomaar de deur uitrennen als er gebeld wordt.
2. Je geeft je hond pas te eten, als hij rustig, kalm en goed genoeg gedraagt.
3. Je hond moet zich rustig en netjes gedragen bij het in- en uitstappen van je auto.

Je hond hapt naar een kind, waarom?

Een dominante hond doet dit vooral als die heel veel energie heeft. Dit kun je afleren door trainingen te volgen of door zijn energie op een leuke prettige manier aan iets anders uit te besteden.

Conclusie

Een dominante hond heeft van nature leiderschap in zich, geef hem als gezin de ruimte om zijn energie kwijt te laten raken. Door te gaan wandelen of spelletjes te spelen.
Volg je de bovenstaande tips, dan moet het vast goedkomen met jou en je trouwe viervoeter.